Sinopsis Drama Bersiri Setia Hujung Nyawa

Sinopsis Drama Bersiri Setia Hujung Nyawa

Ristizona.com - sinopsis drama setia hujung nyawa : mengisahkan kehidupan zain yang beralih sekelip mata sesudah ditinggalkan kekasihnya, sofea, 1 minggu sebelum saat berjalannya majlis perkahwinan mereka. untuk melindungi maruah keluarga dari dicaci orang, ibu zain iaitu datin adibah memutuskan untuk menjadikan satu zain dengan ersalina yang disebut anak gadis pada rakannya, puan haliza.

setia hujung nyawa dapat ditampilkan di tv3 mulai 24 disember 2012, tiap-tiap hari isnin sampai khamis jam seven malam.
walau di pandangan mata kasar datin adibah pertolongan yang dihulurkan oleh puan haliza terlihat mulia, tetapi hakikatnya puan haliza memiliki agenda tersendiri jika dia pingin menggunakan zain sebagai pak sanggup untuk menutup dosa ersalina yang saat ini tengah hamil anak luar nikah bekas kekasihnya.

pada awal perkahwinan, sangat sulit bikin zain serta ersalina sesuaikan diri. tambahan juga ersalina tetap berlaku keanak-anakan pada saat zain juga seorang yang tidak penyabar. walau mereka tidak tidur sekatil serta kerap berselisihan faham, tetapi mereka dapat berlagak layaknya pasangan romantis dihadapan keluarga tiap-tiap.

sesudah dua bln. berkahwin barulah zain serta ersalina meraih persefahaman serta cinta mula berputik diantara mereka berdua. namun belum pernah nikmati kebahagian rumahtangga, rahsia kehamilan ersalina terbongkar jika dia alami keguguran. zain sangat kecewa serta mula melayan ersalina layaknya sampah. maka bermulalah babak baru kesengsaraan hidup ersalina.

setia hujung nyawa
Setia Hujung Nyawa

sesaat itu, datin adibah yang tidak menganggap ersalina tergamak jadikan zain sebagai pak sanggup sudah menyingkirkan ersalina serta menghasut zain untuk menceraikan isterinya. jadi datin adibah juga sudah memperkenalkan eriza pada zain. adakah zain selalu setia pada ersalina atau cintanya dapat berpindah arah pada orang baru iaitu eriza ? apakah kesudahan untuk cinta zain serta ersalina ?

sinopsis dari novel : pengantin wanita lari ? zain hakimi panasaran. seseorang butuh menukar area sofea untuk maruah keluarga. datin adibah kalut melacak akan menantu bidan terjunnya. saat terpandang ersalina imani, hatinya pun terus terpaut. gadis itu segera dilamar. haliza terima lamaran untuk anak gadisnya atas karena spesifik. juga untuk menyelamatkan maruah keluarga. ersalina pun terpaksa rela. dia dinikahi zain yang segera tidak mencintainya. tetapi, status isteri membuahkan kasih yang bukan hanya sedikit.

zain cuba menyemai cinta untuk si isteri. apatah lagi ersalina terlampau baik melayaninya. lantas, kasihnya melimpah di hati. saat berhasrat menyongsong cinta ersalina, isterinya disahkan memiliki kandungan. namun dia belum dulu menyentuh isterinya itu. kepedihan ini sangat didalam lukanya. ersalina merelakan kemarahan serta amukan zain. bibirnya terus tersenyum meskipun hati luka dilapah. sewajarnya hukuman ini di terima kerana memanglah dia bersalah. tekad ersalina untuk setia pada zain takkan dicalar walau apapun yang berlangsung. dia pingin setia sampai ke hujung nyawa.

lantas janganlah lupa menonton drama Setia Hujung Nyawa yang ramai yang nak tengok karena ada raja ema ada didalam drama ni, kan ? lantas, tunggulah ya, drama ini akan bersiaran sejumlah 28 episod dapat nampak di slot akasia tv3.